Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Els perills del blanquejament dental casolà

El blanquejament dental és un procediment estètic que busca millorar l’aparença de les dents en aclareixent el seu to. A mesura que envellim, és normal que les nostres dents es tornin més groguenques o tacades a causa de l’exposició a certs aliments, begudes i hàbits com el tabaquisme. Per això, cada vegada són més les persones que opten per sotmetre’s a tractaments de blanquejament dental. No obstant això, alguns decideixen fer-ho a casa, sense supervisió mèdica, i això pot ser perillos.

En primer lloc, és important destacar que la indústria del blanquejament dental casolà no està regulada, la qual cosa significa que els productes que es venen sense prescripció mèdica poden ser perillosos per a la salut bucodental. Per exemple, alguns productes contenen peròxid d’hidrogen en concentracions molt elevades que poden causar cremades a les genives i sensibilitat dental. A més, l’ús excessiu d’aquests productes pot debilitar l’esmalt dental, augmentant el risc de càries i altres complicacions.

D’altra banda, cal tenir en compte que el blanquejament dental casolà no és efectiu per a tots els tipus de taques dentals. Algunes taques són intrínseques, és a dir, es produeixen des de l’interior de la dent a causa de factors com l’envelliment, la genètica o l’exposició a certs medicaments. En aquests casos, el blanquejament dental casolà pràcticament no té efecte, i el seu ús excessiu pot ser perjudicial.

A més, el blanquejament dental casolà no té en compte altres factors importants que poden influir en la salut bucodental, com la higiene dental, la dieta o els hàbits tabàquics. Si es té una mala higiene dental, per exemple, el blanquejament dental no millorarà l’aparença de les dents, ja que l’acumulació de placa i sarro seguirà obscurentint l’esmalt.

Per tot això, és important acudir a un especialista en salut dental abans de sotmetre’s a un tractament de blanquejament dental, ja que només un professional pot determinar si el tractament és segur i adequat per a cada cas en particular. A més, un especialista pot realitzar un examen oral complet per determinar les causes subjacents de les taques dentals i oferir solucions personalitzades per a cada cas.

L’especialista en blanquejament us dirà fins i tot si cal fer alguna reparació a la boca abans de fer-vos un blanquejament, ja que si hi ha càries, pot ser perjudicial fer-vos un blanquejament.

En conclusió, el blanquejament dental casolà pot ser perillos per a la salut bucodental si no es realitza correctament. Per això, és important acudir a un especialista en salut dental per rebre un tractament segur i adequat a les necessitats de cada pacient. A més, és important tenir en compte que el blanquejament dental no és una solució per a tots els casos dentals i que cal cuidar la higiene dental i adoptar hàbits saludables per mantenir una somriure radiant i saludable.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Ves al contingut