Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Durada del tractament d'ortodòncia

4 maig 2022

Quan iniciem un tractament d’ortodòncia, és important entendre que aquest procés compta amb diferents etapes o fases i que en cadascuna es produeixen uns canvis determinats tant a l’estructura de la nostra boca com a la posició de les nostres dents.

Per entendre cadascuna d’aquestes fases, hem de parlar de què caracteritza cadascuna en l’ortodòncia del pacient:


FASE 1: ESTUDI DEL CAS

Cada pacient, com diem a Clínica Dental Miravé, és un univers. És important que, per poder oferir la solució òptima i aconseguir un resultat excel·lent en el tractament d’ortodòncia, s’analitzi quin és el diagnòstic de cada dentadura i s’elabori un pla de tractament d’acord amb les necessitats en cada cas.

Detectar quins problemes bucals presenta el pacient mitjançant la realització de radiografies i fotografies que permetin analitzar l’estructura i la simetria de la mandíbula, mossegada i estructura facial i òssia del pacient és el punt de partida de tots els tractaments d’ortodòncia.

D’aquesta manera, tant el professional com el pacient poden entendre l’objectiu del tractament i les necessitats bucodentals. És en aquesta fase quan es tria quin tipus de mètode emprar: brackets convencionals, Invisalign, etc.

FASE 2: ALINEACIÓ I NIVELLACIÓ

Es tracta de la fase en què es modifiquen tots aquells defectes d’apinyament dentari emprant una lleugera força sobre les peces dentals. Aquesta acció, a més, també està pensada per corregir la mossegada creuada, i en general té una durada d’entre 6 i 8 mesos, temps en què s’aconsegueix que les dents s’alineïn i les arcades s’anivellin.

FASE 3: CORRECCIÓ DE LA MOSSEGA

Una de les etapes clau en el tractament d’ortodòncia és la correcció de l’oclusió, és a dir, aconseguir que les dents encaixin perfectament a la mossegada. En algunes ocasions cal aplicar la força externa de gomes elàstiques que permeten exercir una major pressió durant el procés.


FASE 4: TANCAMENT D’ESPAIS ENTRE DENTS

Un cop les dents estiguin en la seva correcta posició, s’han de tancar aquells espais que han quedat en el procés d’alineació i mossegada per tal de col·locar cadascuna de les peces al lloc final.


FASE 5: FINALITZACIÓ DEL TRACTAMENT

En aquesta fase només queda, per aconseguir finalitzar el tractament amb resultats perfectes, millorar petits detalls a nivell individual d’algunes de les peces: millorar la posició dental individualment d’algunes dents que poden haver quedat lleugerament rotades, millorar l’alineació dels dents perquè tots ells s’unifiquin i visualment millori el seu aspecte i assentar la dentadura perquè aquesta s’acomodi a la nova situació.

FASE 6: RETIRADA DELS APARELLS I APLICACIÓ DELS RETENIDORS

Un cop el professional odontòleg dóna per acabat el tractament, es procedeix a la retirada dels bràquets i se li explica al pacient la funció dels seus nous retenidors, que s’hauran de col·locar diàriament per mantenir els resultats de l’ortodòncia.

La teva salut i la del nostre equip és la nostra màxima prioritat

Mesures de prevenció i higiene Covid-19

Clínica Dental Miravé - Icono máscara

Màscares

Clínica Dental Miravé - Icono termómetro

Control de temperatura de l'equip

Clínica Dental Miravé - Icono ventilación

Ventilació contínua

Clínica Dental Miravé - Icono Epi

EPI's
Equips de protecció individual

Clínica Dental Miravé -  Icono Gel

Gel hidroalcoholic i desinfecció sola calçat

La teva salut i la del nostre equip és la nostra màxima prioritat

Mesures de prevenció i higiene Covid-19

Clínica Dental Miravé - Icono máscara

Màscares

Clínica Dental Miravé - Icono termómetro

Control de temperatura de l'equip

Clínica Dental Miravé - Icono ventilación

Ventilació continua

Clínica Dental Miravé - Icono Epi

EPI's - Equips de protecció individual

Clínica Dental Miravé -  Icono Gel

Gel hidroalcoholic i desinfecció sola calçat

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Skip to content