Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Els efectes de l’estrès en la salut dental

L’estrès és un problema comú en la societat actual i pot afectar significativament la nostra salut. Un dels efectes menys coneguts de l’estrès és el seu impacte en la salut dental. L’estrès crònic pot portar a una sèrie de problemes dentals i bucodentals que requereixen atenció professional.

Com afecta l’estrès a la salut dental?

L’estrès pot provocar diversos problemes dentals i bucodentals, incloent-hi:

Bruxisme: l’estrès pot fer que apretem o creguem els dents de manera involuntària, el que es coneix com a bruxisme. Això pot causar dolor de mandíbula, dolor de cap o nuca i desgast dels dents.

Malaltia periodontal: l’estrès pot afectar el sistema immunològic, la qual cosa augmenta el risc de malaltia periodontal. La inflamació i el sagnat de les genives poden ser senyals primerenques d’aquesta malaltia.

Càries dentals: l’estrès pot provocar una disminució en la producció de saliva (que té poder desinfectant i remineralitzant), el que pot portar a una major acumulació de placa i, finalment, a la formació de càries dentals.

Ùlceres bucodentals: l’estrès també pot augmentar el risc d’úlceres bucodentals i herpes labial.

Com prevenir problemes dentals relacionats amb l’estrès?

És important gestionar adequadament l’estrès per prevenir problemes dentals associats amb ell. Algunes tècniques efectives per reduir l’estrès inclouen la meditació, el ioga, la teràpia cognitivo-conductual i la relaxació muscular progressiva.

A més, és important mantenir una bona higiene dental i visitar regularment un professional dental per prevenir problemes dentals i bucodentals.

Si les tècniques de reducció d’estrès no tenen èxit, serà necessari protegir els dents mitjançant una fèrula dental per evitar l’erosió provocada pel reixenament de dents. L’apretament dental provocat per l’estrès pot fins i tot provocar la fractura fatal d’algun dent i la seva extracció.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Skip to content