Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

La relació entre la salut bucodental i la salut cardiovascular

La salut bucodental és un factor important que pot influir en la salut general del cos. Durant anys s’ha investigat la relació entre la salut bucodental i la salut cardiovascular, i s’ha trobat una relació directa entre ambdues.

La malaltia periodontal, que és una inflamació crònica de les genives, és un dels principals factors de risc per a les malalties cardiovasculars. La inflamació periodontal provoca una resposta inflamatòria en el cos que pot danyar les artèries i el cor. A més, les bactèries que s’acumulen a les genives poden entrar en el corrent sanguini i causar infeccions a altres parts del cos, com ara el cor.

Diversos estudis han demostrat que les persones amb malaltia periodontal tenen un major risc de patir malalties cardiovasculars. Per exemple, un estudi publicat a la revista Journal of Periodontology va trobar que les persones amb malaltia periodontal tenien un 19% més de risc de patir malalties cardiovasculars que les persones amb genives saludables.

A més, la malaltia periodontal també pot empitjorar els factors de risc cardiovasculars, com ara la hipertensió arterial, la diabetis i el colesterol alt. Per tant, tractar i prevenir la malaltia periodontal no només és important per a la salut bucodental, sinó també per a la salut cardiovascular.

Hi ha diverses mesures que es poden prendre per prevenir la malaltia periodontal i, en conseqüència, reduir el risc de malalties cardiovasculars. La cura diària de la higiene bucodental és essencial, incloent el raspallat regular dels dents, l’ús de fil dental i la visita regular al dentista per a una neteja dental professional.

A més, seguir una dieta saludable, fer exercici regularment i evitar el tabac són mesures importants que poden ajudar a prevenir la malaltia periodontal i millorar la salut cardiovascular.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Ves al contingut