Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Pericoronaritis: parlem de les principals causes i possibles solucions

Si et diem pericoronaritis… Saps què estem parlant?

En termes mèdics, aquesta paraula es refereix a la inflamació que apareix a les genives quan ens sortirà un queixal. En alguns casos, aquesta inflamació deriva en una infecció a la zona afectada que ha de ser tractada per un professional. Aquesta inflamació apareix, generalment, quan ens surten els queixals del seny, encara que també és molt comú en pacients en edats primerenques als quals els estan sortint els seus primers molars.

Quines són les causes principals que provoquen la pericoronaritis?

Són diverses les circumstàncies que ens porten a patir-la, encara que els motius principals són l’acumulació de bacteris que apareixen en aquells espais que queden entre les genives i les dents que exerceixen pressió. La complicada ubicació dels queixals del judici, sumat a la dificultat de fer una bona higiene a la zona, afavoreixen la reproducció de bacteris.

Com sé que pateixo de pericoronaritis?

La pericoronaritis és fàcilment detectable, ja que els símptomes són molt evidents en els pacients:

-El pacient presenta dificultats a l’hora de mastegar

-La zona posterior de la dentadura està inflamada

-Sagnat de la geniva

-En última instància, el pacient presenta un dolor que va incrementant amb el temps

Tractament

Són tres els passos que cal seguir en aquests casos. En primer lloc, el professional odontòleg realitzarà una higiene profunda de la zona, eliminant tots aquells bacteris que s’hagin pogut acumular a la cavitat i deixant la zona llesta per a una possible extracció de la peça dental en qüestió. Un cop extret el queixal del judici, és molt probable que el pacient hagi de fer un tractament amb antibiòtic per poder, de manera definitiva, eliminar qualsevol resta d’infecció.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Skip to content