Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Com tractar la gingivitis a les seves primeres etapes

La gingivitis és una afecció comuna que afecta les genives, que són els teixits que envolten les dents. Sovint és causada per l’acumulació de placa dental, una capa enganxosa de bacteris que es forma a la superfície de les dents i les genives. Si no es tracta, la gingivitis pot portar a una malaltia periodontal més greu i, en última instància, a la pèrdua de dents.

És important tractar la gingivitis a les seves primeres etapes per evitar complicacions més greus. Els símptomes inicials inclouen enrogiment, inflamació i sagnat de les genives. Si experimenteu algun d’aquests símptomes, és important que programeu una cita amb el vostre dentista per rebre tractament.

El tractament per a la gingivitis primerenca generalment inclou una neteja dental professional per eliminar l’acumulació de placa i tártar als dents i les genives. També es pot recomanar una rutina de cura bucal a casa, que inclogui raspallar-se dues vegades al dia amb una pasta de dents que contingui fluor, fer servir fil dental diàriament i fer servir un col·lutori per ajudar a reduir la placa i les bacteris.

A més del cura bucal regular, també es poden recomanar canvis en la dieta per ajudar a controlar la gingivitis. Es recomana evitar aliments i begudes sucrades i àcides, ja que poden danyar els dents i les genives. En lloc d’això, cal consumir aliments rics en nutrients, com fruites i verdures fresques.

Per a pacients amb gingivitis més avançada, es necessitaran tractaments addicionals, com ara teràpia de raspallat i alisat radicular, que és un procediment en què es netegen les arrels dels dents i s’alisen les superfícies de les arrels per ajudar a prevenir l’acumulació de placa i bacteris.

En resum, la gingivitis és una afecció dental comuna que s’ha de tractar a les seves primeres etapes per evitar complicacions més greus. Si experimenteu símptomes inicials de gingivitis, programeu una cita amb el vostre dentista el més aviat possible. A més del cura bucal regular, es poden recomanar canvis en la dieta i tractaments addicionals per ajudar a controlar la gingivitis i mantenir una bona salut bucal a llarg termini.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Skip to content