Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Cura bucal durant l’embaràs

Durant l’embaràs, les dones experimenten transformacions en el seu cos, i la cura bucal no és una excepció. A Clínica Dental Miravé creiem que és crucial abordar de manera integral la cura oral durant aquesta etapa especial de la vida, no només pel benestar de la mare, sinó també per la salut oral del futur nadó.

Canvis hormonals i salut bucal

Durant l’embaràs, els canvis hormonals poden augmentar la susceptibilitat a problemes dentals com la gingivitis i la malaltia periodontal. Estudis recents revelen que aproximadament el 40% de les dones embarassades experimenten gingivitis en algun moment durant la gestació. Aquestes condicions, en alguns casos, si no es tracten adequadament, poden tenir conseqüències més enllà de la salut bucal, com ara el part prematur i el baix pes al néixer.

Com podem cuidar de la nostra salut bucodental durant l’embaràs?

Les visites al dentista són segures durant l’embaràs i són essencials per prevenir i tractar problemes bucodentals. Considera programar una neteja dental i un examen per mantenir un somriure saludable durant els primers mesos de gestació.

Higiene bucal rigorosa (Sense excepcions!)

El raspallat i l’ús de fil dental són fonamentals. Es recomana raspallar-se tres vegades al dia amb pasta dental amb fluor i usar fil dental diàriament per prevenir l’acumulació de placa.

Raguinament bucal

L’ús de raguinaments bucals i sense alcohol és segur durant l’embaràs i pot ajudar a controlar la proliferació de bacteris a la boca. Consulta amb el teu dentista de confiança quin és el més indicat per a tu.

Control de nàusees matutines

Si les nàusees matutines afecten la higiene bucal, considera canviar a pastes dentals suaus amb sabors més suaus per fer el raspallat més tolerable.

Dieta saludable

Una alimentació equilibrada no només és crucial per a la salut general durant l’embaràs, sinó també per a la salut bucal. Les eleccions alimentàries riques en calci i vitamines ajudaran a enfortir els dents del nadó en desenvolupament.

Desmitifiquem els mites més comuns sobre salut dental i embaràs

Mite 1: “Cada embaràs desgasta una dent” La realitat és que l’embaràs no desgasta les dents. No obstant això, l’atenció bucal adequada és clau per prevenir problemes dentals relacionats amb l’embaràs.

Mite 2: “Els tractaments dentals s’han d’evitar durant l’embaràs” La veritat és que molts tractaments dentals són segurs durant l’embaràs, especialment si es realitzen durant el segon trimestre. L’atenció primerenca a qualsevol problema és fonamental i una revisió abans de l’embaràs és altament recomanada.

La prevenció és la clau

A Clínica Dental Miravé volem destacar la importància d’una aproximació preventiva durant l’embaràs. Les dones embarassades poden gaudir d’una salut bucal òptima si implementen mesures senzilles i reben atenció dental regular. Cuidar de la salut bucal no només beneficia a la mare, sinó que també estableix les bases per a la salut oral del futur membre de la família. Vist així, l’embaràs no ha de ser un motiu de negligència bucal, sinó una oportunitat per reforçar els hàbits saludables i rebre atenció dental adequada.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Skip to content