Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Cura efectiva de les dentadures postisses

Per a aquells que han optat per dentadures removibles, mantenir un somriure còmode i funcional és essencial. La cura adequada de les dentadures no només en prolonga la vida útil, sinó que també contribueix a la salut bucal general. Avui des de Clínica Dental Miravé compartim pautes pràctiques i consells per garantir que els qui utilitzen dentadures removibles puguin gaudir d’un somriure durador i saludable.

Rutina diària de cura

Neteja diària → Igual que les dents naturals, les dentadures necessiten ser netejades diàriament. Utilitza un raspall de dents suau dissenyat específicament per a dentadures, aigua i sabó neutre. De vegades és millor comprar pastilles especials que, dissoltes en aigua, eliminen els residus de menjar i bacteris. Evita l’ús de raspalls durs que puguin danyar la superfície.

Esbandida després de menjar → Després de cada àpat, esbandeix les teves dentadures sota aigua corrent per eliminar els residus de menjar i evitar l’acumulació de placa.

Submergir durant la nit → Per mantenir la forma i prevenir que s’assequin, és recomanable submergir les dentadures en aigua durant la nit. Evita l’ús d’aigua calenta, ja que pot deformar les dentadures.

Evitar productes abrasius → En netejar les teves dentadures, evita l’ús de productes abrasius com pasta de dents amb partícules exfoliants, ja que poden ratllar la superfície.

Visites regulars al dentista

Revisions regulars → Encara que ja no tinguis dents naturals, les visites regulars al dentista són crucials. El teu odontòleg pot avaluar l’ajust de les dentadures, realitzar els ajustaments necessaris i verificar la salut bucal en general, ja que la geniva i l’os subjacents són crucials i segueixen presents.

Reparacions i ajustaments → Si notes esquerdes, fractures o qualsevol canvi en l’ajust de les teves dentadures, programa una cita amb el teu odontòleg immediatament. Les reparacions i ajustaments oportuns poden prevenir problemes majors.

Gestió adequada de les dentadures removibles

Manipulació amb cura → En manipular les teves dentadures, assegura’t de fer-ho sobre una superfície encoixinada, com una tovallola plegada, per evitar danys en cas de caigudes.

No dormir amb dentadures → Com a norma general, cal treure la dentadura durant la nit per permetre que les genives descansin i es recuperin. Això també redueix el risc d’infeccions micòtiques i bacterianes i molèsties.

Ús adequat d’adhesius → Si utilitzes adhesius, segueix les indicacions del teu odontòleg. Un ús excessiu d’adhesius pot indicar que és necessari ajustar les dentadures.

En seguir una rutina diària de neteja, programar revisions regulars amb el teu odontòleg i gestionar les teves dentadures amb cura, pots gaudir d’un somriure durador i funcional. Recorda que, fins i tot sense dents naturals, l’atenció bucal contínua és fonamental per al teu benestar general.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Ves al contingut