Segueix-nos a

Clínica Dental en Barcelona - Clínica Dental Miravé

Mites i realitats de l’emblanquiment dental

El desig de tenir un somriure més blanc i brillant ha portat a la proliferació de mites i veritats sovint confuses al voltant del blanquejament dental. És fonamental abordar aquests conceptes per proporcionar la informació precisa i ajudar a aquells que busquen millorar el color de les seves dents de manera segura i efectiva.

Mite 1: “Emblanquinar les dents debilita l’esmalt”

→ Veritat: Un emblanquiment dental adequat i supervisat per un professional generalment no debilita l’esmalt dental. Els productes emblanquidors moderns estan formulats per ser segurs i no causar danys significatius a l’esmalt sa.

Mite 2: “Tots els emblanquiments són iguals”

→ Veritat: Hi ha diferents mètodes d’emblanquiment dental, incloent tractaments de consulta i kits d’ús domèstic. No obstant això, l’efectivitat pot variar. Els tractaments professionals solen ser més potents, a més de controlats, i proporcionar resultats més ràpids i duradors.

Mite 3: “Emblanquinar les dents és dolorós”

→ Veritat: És comú experimentar sensibilitat dental després d’un emblanquiment, però sol ser temporal. Els productes emblanquidors actuen obrint els porus de l’esmalt dental per eliminar taques, cosa que pot causar sensibilitat temporalment. L’ús de gels amb fluor i la consulta amb un professional poden ajudar a gestionar aquesta sensació.

Mite 4: “Els emblanquiments són permanents”

→ Veritat: L’emblanquiment dental no és permanent. L’envelliment, el consum d’aliments i begudes pigmentades i altres factors poden afectar el color de les dents amb el temps. Es poden fer retocs periòdics per mantenir la blancor.

Mite 5: “Qualsevol persona es pot sotmetre a un emblanquiment”

→ Veritat: No tots els pacients són candidats ideals per a l’emblanquiment dental. Les restauracions dentals, com corones i empastaments, no responen a l’emblanquiment, i algunes persones amb sensibilitat dental o problemes de genives poden no ser candidats apropiats.

Mite 6: “Els tractaments casolans són tan efectius com els professionals”

→ Veritat: Els tractaments casolans poden oferir resultats, però tendeixen a ser menys potents i a portar més temps per notar canvis significatius. Els tractaments professionals són més efectius i segurs, ja que estan supervisats per un professional de la salut dental.

Desmitificar els mites i revelar les veritats al voltant de l’emblanquiment dental és essencial per permetre que els pacients prenguin decisions informades sobre la cura del seu somriure. Buscar l’orientació d’un professional en odontologia i seguir les seves recomanacions és clau per aconseguir un emblanquiment efectiu i segur. Amb la informació correcta, un somriure més blanc i brillant pot ser una realitat sense pors infundats.

Abrir WhatsApp
¿Necesitas ayuda?
Hola
¿En qué podemos ayudarte?
Ves al contingut